Kip of kipfilets in Moksi Meti saus

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Sudderkip, kippenbouten of kipfilets in een aromatische Surinaamse Jus

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 kip / 4 kippenbouten of 500 gram kipfilets, 2 deciliter zoute ketjap, 2 deciliter zoete ketjap. 1 eetlepel zwarte bonen saus, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 deciliter kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels Chinese 5 kruidenpoeder, mespuntje vetsin, beetje bruine suiker, maizena om te binden. Beetje cayennepeper om het geheel wat pittiger te maken (naar wens).
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 537,01 kcal
Koolhydraten 79,61 g
Eiwitten 44,58 g
Vetten 4,14 g

Bereidingswijze

Braad de kip aan in een braadpan met wat zonnebloem olie totdat deze aan alle kanten bruin is. Voeg de bovenstaande ingredienten toe en laat de kip zo lang mogelijk sudderen. De vijfkruiden poeder maakt dat het een hele lekkere aromatische oosterse saus wordt. Als de kip gaar is kun je de saus wat binden met maizena.

Serveertip

Lekker met rijst en geroerbakte pak soi (met wat japanse soyasaus).

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

x563 avatar
x563

Doorsturen

Home Recepten