1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Surinaamse bruine bonen
  6. Kip of kipfilets in Moksi Meti saus

Kip of kipfilets in Moksi Meti saus

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 20-12-2004

Ingrediënten 3 personen


1 kip / 4 kippenbouten of 500 gram kipfilets, 2 deciliter zoute ketjap, 2 deciliter zoete ketjap. 1 eetlepel zwarte bonen saus, 1 eetlepel tomatenpuree, 4 deciliter kippenbouillon, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels Chinese 5 kruidenpoeder, mespuntje vetsin, beetje bruine suiker, maizena om te binden. Beetje cayennepeper om het geheel wat pittiger te maken (naar wens).



Sudderkip, kippenbouten of kipfilets in een aromatische Surinaamse Jus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad de kip aan in een braadpan met wat zonnebloem olie totdat deze aan alle kanten bruin is. Voeg de bovenstaande ingredienten toe en laat de kip zo lang mogelijk sudderen. De vijfkruiden poeder maakt dat het een hele lekkere aromatische oosterse saus wordt. Als de kip gaar is kun je de saus wat binden met maizena.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met rijst en geroerbakte pak soi (met wat japanse soyasaus).



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van x563


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van x563
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top