1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Piperade met rookworst

Piperade met rookworst

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2004

Ingrediënten 4 personen


1 ui gehakt2 teentjes knoflook,gehaktolie


Verder heb je nodig


Roerbakpan


Piperade is een roereiachtig gerecht uit Frans Baskenland op basis van in olijfolie gestoofde zuidelijke groenten.De rookworst kan uiteraard worden weggelaten,maar deze geeft wel een apart aroma aan het gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was en snijd alle ingredienten,zoals in de beschrijving staat aangegeven.

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook aan in de hete olie,voeg alle groenten behalve de tomaat toe.Roer na 5 minuten de rookworstblokjes erdoor en na weer 3 minuten de tomaten.Breng op smaak met zout,peper en Provencaalse kruiden,zet het vuur laag en laat de groenten zachtjes stoven:roer zo min mogelijk,ze moeten heel blijven!Klop de eieren los met de koffieroom,zout en peper.Roer het eimengsel door het warme groentenmengsel en blijf roeren tot het ei licht begint te stollen.

Serveertip

Lekker als brunch-of lunchhapje,met stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwollenaartje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top