Italiaans voorgerecht, carpaccio van licht gerookte kipfilet. een leuk ideetje voor de feestdagen. Gerookte kip koop je voorgesneden bij de slager of in de handel op de afdeling charcuterie; Voor 4 personen
Schil de ananas en verwijder de harde deeltjes. Snijd 12 heel dunne schijfjes in het vruchtvlees. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tomaten en de ananas. Schuif de plaat in de op 100? C afgestelde oven en droog de vruchten gedurende een viertal uren. Wie over een zonovergoten plek achter glas beschikt, kan ze ook daar drogen.
2. Maak een dressing van de notenolie en balsamicoazijn, breng op smaak met peper en zout.
3. Bouw vervolgens op elk bord torentjes met een laagje kip, wat rucola, pijnboompitten, gedroogde tomaat en ananas en herhaal. Werk omhoog zodat er een torentje ontstaat. Eindig met een plakje gedroogde ananas. Zet het geheel eventueel vast met wat sprietjes gefrituurde spaghetti.
4. Breng de torentjes op smaak met de dressing.
Tip:
Gedroogde tomaten zijn in de handel te verkrijgen, maar als je toch ananas droogt, dan kan je evengoed zelf tomaten drogen.
Gefrituurde spaghetti is eetbaar en daarom te verkiezen boven een alternatief als satestokjes.
bklerk 20-11-2010
Was lekkerrrrrrr, die maken we vaker Thx.
vensterbank 09-11-2006
ik neem je recept mee, bedankt
mathy48 25-02-2005
Klinkt geweldig, ik ga het proberen. Groetjes, Mathy.
declercqkurt 02-01-2005
ziet er schitterend uit, probeer ik zeker een ban de komende feestmenu's.
lafave 20-12-2004
Neem ik mee!
Bedankt