1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. parelhoenfilet met cognacroom

parelhoenfilet met cognacroom

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-12-2004

Ingrediënten 4 personen


2 dubbele of 4 halve parelhoenfilet
zout, peper, 30 gram boter
1/4 dl cognac of port
100 ml koksroom
1 trosje witte [pitloze] druiven
2 vijgen


Verder heb je nodig


1 bakpan


Een feestelijk gerecht en toch eenvoudig te
bereiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dep de parelhoenfilets droog en bestrooi met zout en peper. Bak de parelhoenfilet op een niet te hoog vuur circa 8 min.

Bereidingswijze

Neem de parelhoen uit de pan en houd ze warm [aluminiumfolie b.v.]
Blus de boter [bak] met de cognac of port en doe de koksroom erbij.Laat de saus inkoken tot mooie dikte. Was de druiven en verwarm ze de laatste minuut in de saus. Breng zonodig op smaak met zout en peper.Snij de vijgen.

Serveertip

Serveer de parelhoenfilet met de cognacroom ,aardappelpuree en zuurkool met katenspek.Wijnsuggestie; een Tokay Pinot Gris.
Variatietip; neem 1 heel parelhoen,de bereidingstijd van het vlees is dan wel langer[ 1 uur ongeveer ]



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top