1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband met abrikozen

Tulband met abrikozen

Door: de_gebakkraam

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-12-2004

Ingrediënten


200 gr boter of margarine
200 gr suiker
4 eieren
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
2-3 el melk
1 blik abrikozen
rum of abrikozenglazuur:
150 gr poedersuiker
2-3 el rum of abrikozensap
poedersuiker
Extra:
oven
tulbandvorm



Weer eens een andere variatie op de gewone tulb and.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175?C (hetelucht 160?C).
Roer de boter met suiker en eieren schuimig. Vermeng bloem en bakpoeder en doe het door een zeef bij de schuimige boter. Klop tot een glad en luchtig beslag verkregen is. Voeg eventueel wat melk toe.
Vet een tulbandvorm in, bestrooi het met paneermeel en doe er de helft van het beslag in. Laat de abrikozen goed uitlekken, leg ze op het beslag en doe er de rest van het beslag over.
Bak de tulband 60 minuten.
Als de tulband afgekoeld is bestrijken met rumglazuur of abrikozenglazuur en bestrooien met poedersuiker.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top