1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Konijn van Ron

Konijn van Ron

Door: alidada

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-12-2004

Ingrediënten 4 personen


1 konijn * boter/olie om te braden * zout * peper * 1 flinke ui * flinke scheut rode wijn * scheutje sojasaus* 1 of 2 teentjes knoflook* Voor de nacht:Water en halve fles azijn.*KLein handje jeneverbessen* wat Laurierblaadjes* scheut Worcherstershiresaus* klein handje handje peperkorrels*


Verder heb je nodig


Snelkookpan*juspan* koekenpannetje*


Dit recept gekregen van een vriend,eenvoudig maar heel lekker! En niet alleen met Kerst!!
Ron zet de konijn alleen in de azijn en ik zet de konijn in water/azijn en kruiden/

Ontdek meer:

Voorbereiding

Konijn schoonmaken, in stukken snijden en een nachtje in de azijn met water en kruiden zetten*
Volgende dag: Ui snijden*Knoflook uitpersen*

Bereidingswijze

In klein koekenpannetje de ui en de knoflook bakken in weinig olie(niet te snel en kijk uit verbrande knoflook smaakt vies!)als het klaar is zet je het van het vuur af.In snelkookpan de olie/boter doen en het konijn bruinbraden en de ui en knoflook en water erbij doen,. Dan volgens het boekje 5 minuten korter stomen als er in staat.
Daarna het hele spul overgooien in een juspan, beetje peper en zout erbij, scheutje sojasaus en een scheutje rode wijn.
Dan lekker gaar laten sudderen op een heel klein vlammetje.

Serveertip

Lekker met gebakken krieltjes of juist "gewoon" gekookte aardappels waar je de jus (eventueel gebonden) van het konijn overdoet. De groenten naar smaak.

Bron

Ron



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top