1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. chocoladegebakjes

chocoladegebakjes

Door: de_gebakkraam

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2004

Ingrediënten


125 gram boter
150 gram bloem
1-1/2 theelepel bakpoeder
200 gram bruine suiker
2 kleine eieren
50 gram cacao
snufje zout
100 gram fijngehakte dadels
100 gram fijngehakte noten50 gram rozijnen



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt boter. Voeg bruine suiker, cacao (met wat water
tot een dik papje gemaakt) toe. Meng goed.
Neem van het vuur.
Zeef bloem, bakpoeder, zout.
Klop een voor een de eieren en de bloemmix door de
cacaomix. Voeg noten, dadels, rozijnen toe. Spreid
op een met ingevette folie bedekte bakplaat. Vouw het
folie aan vier kanten omhoog en draai de punten in
elkaar zodat een vierkante hoeveelheid deeg van
ongeveer 2-1/2 cm. hoog vormt. Bak 30 minuten in een
matig hete oven.
Laat afkoelen.
Snijd in ruitvormige gebakjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van de_gebakkraam
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top