vleesschotel Dilpassand
- Indiaas, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kg magere runderlappen, 125 gr. Bulgaarse yoghurt, 1 tl gemalen kurkuma, 2 el wit maanzaad, 21/2 cm gemberwortel, 2 groene chilipepers, 450 gram uien, 3 el boter, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 el gemalen komijn, 1 tl garam masala, 1 el tomatenpuree, 1 tl zout, 1,75 dl warm water, 2 el gedroogde kokos en 2 el gehakte korianderbladenBenodigdheden
Wok, mortier en vijzelVoorbereiding
Snij het vlees in blokjes.
Voeg yogurt en kurkuma toe, omscheppen en afgedekt 4-6 uur, in de koelkast laten intrekken.
Rooster maanzaad, zonder olie of boter op laag vuur, tot het iets donkerder is geworden en laten afkoelen.
Gember, knoflook, groene pepers en 1 ui zeer fijn snipperen en vermalen in de mortier en vijzel tot een gladde pasta. Snipper de overige uien.
Bereidingswijze
Verhit de boter op half vuur. Fruit de uisnippers tot ze goudbruin zijn.
Zet het vuur laag en voeg chilipoeder, paprikapoeder, komijn en 1/2 tl garam masala toe en 2-3 min. roerbakken.
Voeg de kuidenpasta toe en roerbak ongeveer 10 min. Als de kruiden aankoeken scheutje water toevoegen.
Voeg het vlees toe en zet het vuur iets hoger. Al omscheppend 4-5 min. bakken. Voeg tomatenpuree, zout en water toe. Al roerend aan de kook brengen. Deksel op de pan en 45 min. laten smoren tot het vlees gaar is. De eerst 20 min. af en toe roeren daarna vaker.
Voeg het maanzaad en de kokos toe aan het vlees. Alles goed roeren tot de kokos is opgelost. Deksel op de pan en 15 min. zachtjes laten koken.
Voeg de koriander en de resterende garam masala toe. Goed mengen en pan van het vuur nemen.
Serveertip
Serveren met aardappel met maanzaad en frisse salade van tomaat en komkommer (beide op smulweb)