1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pisang goreng - gebakken banaan

Pisang goreng - gebakken banaan

  • Aziatisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2004

Ingrediënten 4 personen


200 g zelfrijzend bakmeel, 1 zakje vanillesuiker, snufje zout, 1 ei, ca. 200 ml melk, 4 stevige bananen, arachideolie om in te frituren.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een glad en stevig beslag van het zelfrijzend bakmeel, de vanillesuiker, een snufje zout, het ei en de melk. Het beslag moet aan de banaan blijven ?hangen?. Verwijder de schillen bij de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een frituurpan, een hoge koekenpan of wok. Schep de stukken banaan voorzichtig door het beslag. Snijd lange bananen eventueel nog een keer in de breedte door. Schep ze uit het beslag in de hete olie (180?C). Bak enkele stukken banaan tegelijk. Bak het beslag om de banaan knapperig en lichtbruin. Laat de gebakken bananen even op keukenpapier uitlekken. Eet dit gerecht meteen op.

Serveertip

Serveer hierbij vanille-ijs. Neem in plaats van banaan (uitgelekte)
schijven ananas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top