1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Briouat gevuld met lamsgehakt

Briouat gevuld met lamsgehakt

  • Marokkaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2004

Ingrediënten


Scheutje olijfolie
1 kleine ui, gesnipperd
350 g lamsgehakt
2 grote eieren
mespunt 'allspice' (Marokkaanse supermarkt)
mespunt djahe
1 tl kaneel
zout
cayennepeper
2 el peterselie, gehakt
250 g filodeeg (ontdooid onder een vochtige theedoek)
olie om te bestrijken



Marokkaanse "loempia's"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden

Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime koekenpan en fruit hierin de uisnipers zacht. Maak het gehakt aan met de eieren, allspice, djahe, kaneel, zout en cayennepeper. Bak het gehakt rul en laat het ca. 10 min. zachtjes doorbakken. Voeg de peterselie halverwege toe.
Snijd telkens een vel filodeeg in drie gelijke stukken. Bestrijk de vellen met olie enleg ze op elkaar. Schep een lepel lamsgehakt onder aan de velletjes, sla de zijkanten een stukje naar binnen en rol het deeg over de vulling op. Ga zo door met de overige vellen filodeeg tot er 12 loempia's zijn. Leg de rolletjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk alle rolletjes nogmaals met olie en bak ze in de warme oven krokant in 25-30 min. Serveer ze warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top