KNoflookgarnalen in scherpe saus
- Thais, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 18-12-2004
Een heerlijk pittig garnalengerecht en in 5 minuten klaar!
Ingrediënten 4 personen
1 kg grote, rauwe garnalen (diepvries)
1 middelgrote ui
1 eetlepel gehakte knoflook
2 theelepels fijngesnipperde gemberwortel
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in ringetjes
4 eetlepels arachide olie
2 kopjes diepvries doperwtjes (geen blik)
2,5 eetlepel zoete chilisaus
2,5 eetlepels vissaus
eventueel nog 4 eetlepels water
1 theelepel maizena
basilicum (garnering)
Benodigdheden
wokVoorbereiding
Garnalen pellen: staarten laten zitten en darmkanalen verwijderen. Garnalen platdrukken.
Ui pellen en in verticale, halve ringen snijden.
Bereidingswijze
Ui, knoflook, gember en peper in de olie roerbakken tot alles zacht is. Garnalen toevoegen en roerbakken tot ze kleur krijgen en beginnen op te krullen. Doperwten toeveogen en goed warm laten worden.
Chilisaus, vissaus, en indien nodig nog het water met de maizena vermengen, in de pan schenken en al roerend laten koken tot alles indikt.
Serveertip
Lekker met mie of wite rijs en garneren met basilicum.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties