Clotted Cream

  • Engels,
  • 0-10 min.
  • Clotted Cream

    Clotted Cream

    Clotted Cream

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 bekertje slagroom (125 ml)*
1/2 bak mascarpone (à 250 g)*
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 116,56 kcal
Koolhydraten 1,09 g
Eiwitten 1,08 g
Vetten 11,99 g
Benodigdheden

Mixer

Bereidingswijze

Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Natuurlijk bij Scones (eerst de scones bakken - fluitje van een cent als je Johns scones recept gebruikt, dit staat ook op mijn pagina en die scones zijn zo klaar! ) Daarna jam van je keuze (of mijn recept van Lemon curd)! En dan natuurlijk een flinke klont Clotted cream erop! Dit wordt genieten....! En ook een leuk idee voor een High tea.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

alidada avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten