Clotted Cream

  • Engels,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-12-2004
  • Clotted Cream

    Clotted Cream

    Clotted Cream

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 bekertje slagroom (125 ml)*
1/2 bak mascarpone (à 250 g)*
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer

Bereidingswijze

Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.

Bron

Allerhande (AH)

Serveertip

Natuurlijk bij Scones (eerst de scones bakken - fluitje van een cent als je Johns scones recept gebruikt, dit staat ook op mijn pagina en die scones zijn zo klaar! ) Daarna jam van je keuze (of mijn recept van Lemon curd)! En dan natuurlijk een flinke klont Clotted cream erop! Dit wordt genieten....! En ook een leuk idee voor een High tea.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jenny6 avatar
jenny6 10-03-2013

Wat een super eenvoudig en heerlijk recept voor bij scones, dat wordt weer smullen binnenkort, dank je. Groetjes Jenny

JeanLouis1 avatar
JeanLouis1 10-03-2013

Wat mij zo heeft verbaasd is dat náást de heerlijke smaak de roommassa zo lang goed blijft zonder terug te lopen. Gezoet met wat poedersuiker: Mmmmm...! Oók om van weg te zwaaien!

alidada avatar
alidada 22-01-2013

Bedankt voor je berichtje Mandy, maar dan heb je wel de speciale full fat non-homogenenised cream Gold top Guernsey of Jersey milk nodig! Dat kan ik hier niet kopen hoor, ik zou best willen want wat zou ik dan een heerlijke eigen gemaakte clotted cream maken.Mijn vriendin (uit Cornwall) maakt haar eigen clotted cream in de oven, super! Maar ook met volvette Cornish milk. (dus ook hier niet te koop).De smaak is echt niet te vergelijken dus ik moet het doen met een `substitute` of in het Nederlands met een `vervangend product`. Devonshire clotted cream smaakt anders dan de Cornish clotted cream. (net als de scones).De `devonschire splits` (in deze presentatie die je stuurde) noemen ze het `Devonshire cut rounds`` zijn absoluut verrukkelijk. Ga ik binnenkort weer eens maken en zet ze dan (misschien) op smulweb.

mandymaas avatar
mandymaas 20-01-2013

Het is heel makkelijk zelf te maken... http://news.bbc.co.uk/local/devon/hi/people_and_places/newsid_8744000/8744481.stm

foekje1 avatar
foekje1 20-01-2013

Bij de Jumbo 2x gekocht. Erg duur en de 2e keer was ik het vergeten op te maken in de koeling. Toen was het schimmel clotted cream. Deze versie ken ik uit ons restaurant van vroeger, maar dat noemde ik dan mascarponeroom.Eerlijk gezegd vind ik het lekkerder dan clotted cream.

defrens avatar
defrens 20-01-2013

Gaan we proberen! Is inderdaad te koop bij de Jumbo (staat bij onze Jumbo bij de kaas en de tapas), maar vreselijk duur. Dus zelf maken is beter.

antonia63 avatar
antonia63 20-01-2013

Heerlijk hoor moeders maar nu even niet goed voor de lijn.

bennink1 avatar
bennink1 19-01-2013

Dit wist ik ook niet.. Bij de Jumbo nog niet gezien helaas... Ik bewaar hem...

Kruidjeroer avatar
Kruidjeroer 19-01-2013

Bij Jumbo is wat te koop bij gebak ed. mi clotted cream, maar een heel klein potje. Dit ik wel een mooie eigenmaak optie dank je wel...

lunafairy avatar
lunafairy 19-01-2013

Dat het zo simpel kon zijn daar had ik geen idee van. Ik maar denken hoe kun ja dat zelf maken of iets wat erop lijkt. Bedankt en groetjes, Jet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten