Clotted Cream
- Engels,
- 0-10 min.
Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij.
Ingrediënten 8 personen
1 bekertje slagroom (125 ml)*1/2 bak mascarpone (à 250 g)*
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 116,56 kcal |
Koolhydraten | 1,09 g |
Eiwitten | 1,08 g |
Vetten | 11,99 g |
Benodigdheden
Mixer
Bereidingswijze
Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.
Bron
Allerhande (AH)
Serveertip
Natuurlijk bij Scones (eerst de scones bakken - fluitje van een cent als je Johns scones recept gebruikt, dit staat ook op mijn pagina en die scones zijn zo klaar! ) Daarna jam van je keuze (of mijn recept van Lemon curd)! En dan natuurlijk een flinke klont Clotted cream erop! Dit wordt genieten....! En ook een leuk idee voor een High tea.