1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Clotted Cream

Clotted Cream

Door: alidada

  • Engels,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-12-2004

Ingrediënten 8 personen


1 bekertje slagroom (125 ml)*
1/2 bak mascarpone (à 250 g)*


Verder heb je nodig


Mixer

Clotted Cream
Clotted Cream
Clotted Cream
Clotted Cream
Clotted Cream
Clotted Cream

Clotted cream is in Engeland verkrijgbaar (de beste komt uit Devon en Cornwall).Ik maak vaak Engelse gerechten maar de originele clotted cream ontbreekt dan omdat ik ze niet in Nederland kan kopen. (althans niet in de gewone supermarkt) Nu zag ik tot mijn verbazing op internet een recept uit de Allerhande van 2000 dit recept. Ik heb het sinds ik dit recept geplaatst heb vele keren gemaakt het is natuurlijk niet hetzelfde als de echte clotted cream maar het komt er aardig dichtbij.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Slagroom met mixer lobbig kloppen. Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.

Serveertip

Natuurlijk bij Scones (eerst de scones bakken - fluitje van een cent als je Johns scones recept gebruikt, dit staat ook op mijn pagina en die scones zijn zo klaar! ) Daarna jam van je keuze (of mijn recept van Lemon curd)! En dan natuurlijk een flinke klont Clotted cream erop! Dit wordt genieten....! En ook een leuk idee voor een High tea.

Bron

Allerhande (AH)



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top