Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mousse van perziken

Mousse van perziken

Door: hgelden

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-12-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gram uitgelekte perziken uit blik
50 gram suiker
halve theelepel vers geraspte citroenrasp
sap van 1 sinaasappel
6 gelantineblaadjes(geweekt in koud water)
250 gram dikke yoghurt
4 schijfjes perzik
muntblaadjes voor de garnering


Verder heb je nodig


Mixer
fijne zeef
ruime kom
coupes
koelkast


Met yoghurt en slagroom

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de perziken in de Mixer en voeg er de suiker en de citroenrasp bij. wrijf dit alles door de fijne zeef in een ruime kom. Verwarm vervolgens het sinaasappelsap en los hierin de gelantineblaadjes op. Laat dit afkoelen tot het sap lobbig wordt. Voeg dit nu bij de perzikenpuree en roer hier geleidelijk de yoghurt door. Schep de mousse in 4 coupes en laat de inhoud van deze coupes gedurende 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

Serveertip

Garneer de mousse voor het serveren nog met een plakje perzik en muntblaadjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hgelden
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top