1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gevulde zalmforel in wijnbladeren op de barbecue

Gevulde zalmforel in wijnbladeren op de barbecue

Door: wmbrink

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2004

Ingrediënten 4 personen


4 grotere zalmforellen, een verpakking wijnbladeren (turkse winkel), 2 venkelknollen, veel verse peterselie (per vis 1 struik), 3 limoenen, 4 seizoenenpeper, zeezout, olijfolie.


Verder heb je nodig


Blender, 4 visklemmen voor barbecue, barbecue
eierkolen en aanmaakvloeistof.


Dit is een lekker recept voor de zomer voor op de barbecue. Wel zorgen voor mooie vis, van de markt of Simonis. Uiteraard een lekkere fruitige bijna droge witte franse wijn erbij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de venkelknollen schoon, kook ze voor 3/4 gaar en doe ze samen met de peterselie, het sap van 1 limoen een beetje olijfolie, de peper en het zout in de blender. Grof vermalen. Dit is het vulsel voor de zamforellen. Steek de barbecue aan (gevuld met eierkolen) en zorg voor een mooi grijs vuur.

Bereidingswijze

Leg de 4 visklemmen open op het aanrecht. Bekleed de visklemmen met de wijnbladeren. Leg de zamforellen (nadat je ze gewassen hebt) op de wijnbladeren in de klemmen. Open de buiken van de zalmforellen en verdeel het vulsel over de beesten. Leg de buiken van de forellen af met wat limoenpartjes (of wat niet gepureerde venkel). Pak de forellen verder in met wijnbladeren totdat er geen forel meer te zien is. Klap de klemmen dicht. Rooster de ingepakte zamforellen 12 minuten per kant totdat de wijnbladeren bruin/zwart beginnen te zien en het verhaal licht sist.

Serveertip

Geen bijzondere; serveer de zamforel in de klem vanaf de barbecue op een groot bord.Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wmbrink
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top