1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Muffins
  5. notenbanaan Muffins

notenbanaan Muffins

Door: arankaalbertine

  • Engels, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-12-2004

Ingrediënten


2,5 deciliter kokend watereen 'cup'/kop zemelen (2,35 deciliter)1 losgeklopt ei2 eetlepels plantaardige olie1/2 kop bruine suiker1 theelepel vanillearoma
1 kop bloem1/3 kop mager melkpoeder1,5 theelepel bakpoeder
1,5 theelepel baksoda *Vulling 11/2 kop geprakte banaan50 gram ongezouten pecannoten50 gram ongezouten hazelnoten
2 theelepels cacaoVulling 21 appel in piepkleine blokjes2 theelepels kaneel1 theelepel koekkruiden (speculaaskruiden)


Verder heb je nodig


Muffinvorm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Giet 2,5 deciliter kokend water over de zemelen en laat 1 uur wellen.Voor gebruik van vulling I dient u de pecan- en hazelnoten samen in een koekenpan rondom lichtbruin te roosteren.Oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Muffin of cakevormpjes klaarzetten.

Bereidingswijze

Banaan, ei, olie, suiker en vanillearoma door de zemelen roeren. Zeef boven een ruime kom de melkpoeder, bloem, bakpoeder, cacao en baksoda. Hak de afgekoelde noten in grove stukken.Giet het zemelenmengsel en de noten bij het meelmengsel en roer snel door tot een dik klontjesbeslag ontstaat.Vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag en bak de muffins 15-20 minuten bruin.

Serveertip

Voor gebruik van vulling II, worden de appelblokjes, koekkruiden en kaneel samen met het zemelenmengsel door het meelmengsel geroerd. Volg verder bovenstaande recept.In het recept staan twee variaties aangegeven als vulling I of II. U maakt de keuze welke vulling u wilt gebruiken.* Te koop bij drogisterij. Baksoda heet ook wel dubbelkoolzure soda, zuiveringszout of natriumbicarbonaat. Is onderdeel van bakpoeder en zorgt ervoor dat het baksel rijst.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top