1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Cake
  5. Surinaamse Cake

Surinaamse Cake

  • Surinaams, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 16-12-2004

Ingrediënten 6 personen


Ingredienten (6 pers.):
8 eieren
8 eetlepels gesmolten
en afgekoelde boter
8 eetl suiker
9 eetl bloem
100gram rozijnen
50 gram amandelen (geschaafd
16 gram vannille suiker
suiker muisjes
1eetl rum
100 gr krenten
50 gr sukade
1-2 dl bruine bier ( stout of bok-
bier)



Recept van www.snelklaar.nl en leek me errug lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De krenten en rozijnen wassen drogen en enkele dagen in de bier laten trekken. De eieren in de mixer heel dik mengen en onder het mengen de vanille en de duiker toevoegen de bloemmet een lepel een voor een door de eiermassa doen.Waarna de rozijnen en de krenten,sukade,rum,amandelschaafsel en kaneel hier aan toegevoegd kunnen worden. Vervolgens de boter toevoegen en voorzoichtig met de massa vermengen. Let erop dat de luchtigheid van het deeg niet verloren gaat. De oven op 10 minuten voorverwarmen en het beslag in een beboterde vorm doen en in een voorwarmde oven 175-200 graden zo'60-70 min gaar bakken, de oven de eerste 20 min NIET openen. Prik met een mes midden dat droog moet zijn als de cake gaar is. De keksi laten afkoelen en de suikermuisjes erop strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paularamona


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paularamona
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top