Konijnenfilets met Belgische blauwgeaderde kaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
4 konijnenfilets150 g Chateau d'Arvillekaas
100 g boter
4 peren (geschild)
boter
snuifje kaneelpoeder
? l zoete witte wijn
sap van ? citroen
snuifje suiker
vers gehakte tuinkruiden: bieslook, peterselie, kervel
2 dl fond of kippenbouillon
2 dl verse room
vers gemalen peper, zout
Bereidingswijze
Meng de blauwgeaderde kaas met de boter en de tuinkruiden. Halveer de geschilde peren en pocheer ze in de wijn met de suiker en het citroensap. Bestuif de halve peren met kaneel en zet ze net voor het opdienen kort onder de ovengrill.
Snijd de konijnenfilets op enkele plaatsen in, bak ze 10 minuten in wat boter en kruid met peper en zout. Neem de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Deglaceer de pan met de fond en de room. Laat inkoken. Roer er de kaasboter door tot een gladde smeuige saus.
Versnijd de konijnenfilets in plakken en warm ze even op in de saus.
Schik op warme borden en garneer met de halve peren.
Leg er eventueel wat ontpitte druiven bij.