Ikan Atjar - zoetzure makreel
- Aziatisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 15-12-2004
Ingrediënten 4 personen
1 rode ui, 2 tenen knoflook, 2 lente/bosuitjes, 1 a 2 rawit (of kleine rode Spaanse pepertjes), 1/2 theelepel geraspte gemberwortel of 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel koenjit (geelwortel), 2 theelepels djinten (komijnpoeder), 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel Dijon mosterd, 4 gestoomde makreelfilets van ca. 150 gram.Voorbereiding
Snipper de gepelde ui. Ontvel de tenen knoflook. Snijd de wortels van de lente/bosuitjes. Snijd ze vervolgens, inclusief het mooie groene deel van het loof, in dunne ringen. Snijd de steeltjes van de pepertjes. Doe de gesnipperde ui, de tenen knoflook, de in stukjes gesneden
rawit, de gember, de koenjit en djinten in een vijzel en wrijf alles tot een smeuige puree. Of pureer de ingredienten, behalve de lente/bosuitjes, met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een koekenpan en bak het kruidenmengsel uit de vijzel op een lage hittebron. Voeg de azijn en mosterd toe. Giet eventueel wat water in de pan. Wentel de makreelfilets door deze saus. Bestrooi ze op het laatste moment met uiringetjes. Dit gerecht kan zowel lauwwarm als koud worden gegeten.
Serveertip
Maak dit gerecht eens met verse makreelfilet. Wentel de vis door de saus en bak de filets in circa 15 minuten gaar.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties