1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Tongfilets met sinaasappel

Tongfilets met sinaasappel

Door: mrs-santa

  • , Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2004

Ingrediënten 4 personen


1 sinaasappel8 tongfiletszout25 gr. bloem3 eetl. boter3 eetl.
olijfolie25 gr. pijnboompitten2 eetl. fijngehakte peterselie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Pers de ene helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in schijfjes.Wrijf de
tongfilets in met zout en haal ze door de bloem.Verhit de boter met de olijfolie en bak
hierin de tongfilets aan beide zijden goudbruin.Leg de tongfilets op een serveerschaal
en houd ze warm.

Bereidingswijze

Bak de pijnboompitten goudbruin in het achtergebleven vet.Besprenkel de tongfilets met
het sinaasappelsap en garneer met de sinaasappelschijfjes en de pijnboompitten.Bestrooi
het geheel met fijngehakte peterselie.

Serveertip

Behalve pijnboompitten kunnen ook rozijnen en reepjes gedroogde abrikozen toegevoegd worden.Eet smakelijk en prettige feestdagen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top