Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Carpaccio
  5. Carpaccio van rauwe ham met rucola en peer

Carpaccio van rauwe ham met rucola en peer

Door: mrs-santa

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2004

Ingrediënten 4 personen


2 kleine peren1 eetl. citroensapversgemalen zwarte peper25 gr.
pijnboompitten200 gr. rauwe ham75 gr. rucola1 eetl. balsamicoazijn4 eetl.
olijfolie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren elk in 12 dunne partjes.
Besprenkel ze met citroensap en maal er zwarte peper boven.Rooster de pijnboompitten in
een droge Koekenpan goudbruin.

Bereidingswijze

Spreid de plakken ham naast elkaar uit op vier borden.Verdeel de rucola in het midden
en leg de plakjes peer er tegenaan.Klop in een kommetje een dressing van balsamicoazijn
en olijfolie en sprenkel dit over de rucola en ham.Strooi de pijnboompitten erover.

Serveertip

Vervang de rauwe ham door flinterdun gesneden plakjes rauwe ossenhaas.Eet smakelijk en prettige feestdagen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mrs-santa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top