1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Pannekoekentaart met brie en honing

Pannekoekentaart met brie en honing

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2004

Ingrediënten 4 personen


150 gr ontbijtspek, 200 gr brie, 3 bosuitjes, 1 pak kant-en-klare-pannekoeken (bijv. A-H Ambachtelijk bereid pak 8 stuks=500gr), 4 el honing, 2 el wittewijn-azijn, 3 el olijfolie, 1 zak frizeesla (200gr),


Verder heb je nodig


Magnetron-bestendige schaal,


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Brie in plakjes snijden, bosui in ringetjes snijden,

Bereidingswijze

In droge koekenpan ontbijtspek in gedeeltes in 3 min knapperig bakken. Pannekoeken in magnetron op vol vermogen (700 Watt) 2 min verwarmen. Op schaal 1 pannekoek leggen, 1/8 deel van de spek, brie, bosui erover verdelen en met 1 theel honing besprenkelen. Laagjes herhalen tot alle pannekoeken op zijn. Gehele taart in de magnetron op vol vermogen nog 2 min verwarmen. Van azijn, olie, zout / peper en rest van honing dressing kloppen. Sla met dressing mengen.

Serveertip

Aan tafel taart in punten snijden en leg het op een bordje waar je eerst wat salade op hebt gedrapeerd.
Wijntip: Categorie 2; Undurraga Chardonnay.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liweda


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van liweda
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top