150 gram mix voor poffertjes - 250 ml melk - 1 ei - 3 eetlepels olie - 3 kleine rijpe avocado's - 2 eetlepels zure room - 1 eetlepel citroensap - 10 gram verse basilicum - 7 gram verse koriander - 100 gram gerookte zalm - 50 gram lompvis kaviaar zwart - 100 gram gedroogde kipreepjes
Voor 4 volwassenen en 4 kinderen.
Bron : Kerst Allerhande
Klop in een kom de poffertjemix met melk en ei tot een glad beslag. Verhit in een ruime koekenpan een klein gedeelte olie. Bak in porties 12 pannekoekjes (=blini's) van 7 cm doorsnede en 12 blini's van 5 cm doorsnede. Pel de avocado en snijd hem in blokjes. Prak de blokjes in een kom fijn. Roer de zure room en citroen erdoor. Breng het op smaak met zout en peper. Houd enkele blaadjes basilicum en koriander achter voor garnering. Snijd de rest fijn. Schep de helft van het avocadomengsel in een andere kom en roer de basilicum en koriander erdoor. Zet beide mengsels en de blini's afgedekt tot gebruik in de ijskast.
Verdeel voor de volwassenen de grote blini's over 4 borden. Schep op elke blini een bergje avocadomengsel met kruiden. Snijd de zalm in reepjes enverdeel ze over de blini's. Schep er een beetje kaviaar op. Garneer de blini's met verse kruiden. Verdeel voor de kinderen de kleine blini's over 4 borden. Schep op elke blini een bergje avocadoroom zonder kruiden. Verdeel de kipreepjes over de kinderblini's.
Allerhande (AH)