Chipolatapudding

  • Nederlands, Nagerecht
  • 60-120 min.


Bron : Kerst Allerhande

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 vanillestokje - 500 ml melk - 100 gram suiker - 4 mandarijnen - 4 eetlepels sinaasappellikeur - 6 blaadjes witte gelatine - 3 eierdooiers - 1 eetlepel maizena - 250 ml slagroom - 50 gram gewelde blanke rozijnen - 1 ring ananas - 100 gram verkruimelde bitterkoekjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
puddingvorm met een inhoud van 1 liter

Voorbereiding

Voorbereiden kan een dag tevoren. Snijd het vanillestokje open. Verwarm in een pan de melk met suiker en vanillestokje en laat het zachtjes 20 minuten trekken. Schil de mandarijntjes dik tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Besprenkel de mandarijntjes met de helft van de likeur. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop de eierdooiers los met de maizena. Neem het vanillestokje uit de melk, schraap het merg eruit en roer het merg door de melk. Laat van de melk 2 eetlepels in een kommetje afkoelen en roer het door het eidooiermengsel. Schenk het mengsel bij de melk en verwarm het al roerend met een houten lepel tot de vla gebonden is. Neem de pan direct van het vuur, knijp de gelatine uit en los het erin op. Zet de pan in een bak ijskoud water om af te koelen tot het mengsel na 30 minuten lobbig wordt. Roer het af en toe. Klop intussen de slagroom bijna stijf met de rest van de likeur. Spatel de slagroom voorzichtig door het lobbige mengsel. Snijd de ananas en mandarijntjes in stukjes. Schep de rozijnen, ananas, helft van de mandarijntjes en bitterkoekjes door het mengsel. Vet de puddigvorm dun in met olie. Schep het mengsel voorzichtig in de puddingvorm, strijk de bovenkant glad en laat het afgedekt 2 uur in de ijskast opstijven.

Bereidingswijze

Zet de puddingvorm 30 seconden in een bak met heet water zodat de pudding makkelijk los laat van de vorm. Leg een schaal omgekeerd op de puddingvorm, keer ze samen en laat de pudding voorzichtig op de schaal glijden. Garneer de pudding met de achtergebleven mandarijntjes.

Bron

Allerhande (AH)

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

luckyjo avatar

Doorsturen

Home Recepten