1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. Granite van rode wijn met rozemarijn en zeezout

Granite van rode wijn met rozemarijn en zeezout

Door: luckyjo

  • Frans, Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2004

Ingrediënten 4 personen


1 takje rozemarijn - 250 ml rode wijn - 1/4 theelepel grof zeezout - 4 eetlepels fijne kristalsuiker - 1 eetlepel vers sinaasappelsap


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer


Bron : Kerst Allerhande

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiden een dag van tevoren. ris de naaldjes van het takje rozemarijn af en hak ze zeer fijn. Schenk de wijn in een steelpan. Voeg het zeezout en suiker toe en verwarm de wijn al roerend tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en roer het sinaasappelsap en rozemarijn door de wijn. Schenk het wijnmengsel in een diepvriesdoos en laat het in6 uur tot tot granite bevriezen. Doe de granite in de keukenmachine om de ijskristallen te breken. Doe de massa terug in het doosje en plaats het afgedekt tot gebruik in de vriezer.

Bereidingswijze

Neem de granite uit de vriezer en maak het met een vork los. Verdeel de granite over 4 glazen.

Bron

Allerhande (AH)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top