1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Eenpans-stoofgerecht met rundsvlees

Eenpans-stoofgerecht met rundsvlees

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2004

Ingrediënten 6 personen


-1 kg rundsvlees om te sudderen in plakjes van 1 cm
-4 el bloem
-zout en peper
-1 th lepel gedroogde tijm
-50 ml olijfolie
-6 el rode wijnazijn
-6 el water
-3 tenen knoflook (uit de knijper)
-1 el tomatenpuree
-fijngehakte peterselie



Eenvoudig stoofpotje dat afkomstig is van Corfu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-leg het vlees in een schaal en bestrooi met de bloem, zout, zwarte peper en tijm
(zorg dat het vlees volledig bedekt is met het bloemmengsel)

Bereidingswijze

-doe de 1/2 van de olie in een braadpan en braad de 1/2 van het vlees rondom aan
-daarna zelfde werkwijze met de rest van het vlees en voeg de eerste portie terug in de pan
-roer de azijn, water , look en tomatenpuree door het vlees en breng aan de kook en laat 60 a 90 min sudderen tot het vlees zacht is en de saus dik is
-tijdens het stoven eventueel wat water toevoegen
-garneren met peterselie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top