1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Zalm
  5. Romige preisoep met kerrie en gerookte zalm

Romige preisoep met kerrie en gerookte zalm

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2004

Ingrediënten 4 personen


100 gram boter, 1 thl. kerriepoeder, 2 flinke preistengels in fijne ringetjes gesneden, 2 groentebouillonblokjes, 1/4 ltr. water, 1/2 ltr. slagroom, 1 geschilde aardappel in kleine blokjes, zout en peper, 100 gram gerookte zalm in blokjes, 1 zakje croutons


Verder heb je nodig


Pan, staafmixer of blender.


Romige preisoep met kerrie en gerookte zalm
Romige preisoep met kerrie en gerookte zalm
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt in een ruime pan op laag vuur de boter en bak hierin al roerend de kerrie enkele minuten. Voeg de preiringen toe en smoor deze 5 minuten. Voeg de bouillonblokjes, water, room en aardappel toe en roer alles door elkaar. Laat de soep 30 minuten zakchtjes doorkoken en pureer deze dan met een staafmixer of roer de soep met fijn met een garde. De aardappel zorgt ervoor dat een mooie gebonden preisoep ontstaat. Breng de soep op smaak en voeg op het laatste moment de zalm toe en garneer met croutons (eventueel wat zeer fijngesneden preiringetjes)

Serveertip

De soep is ook heerlijk met reepjes kip. Om de soep een bijzonder exotisch tintje te geven kunt u het water vervangen door sinaasappelsap en een scheutje gembersiroop. De zalm kun je ook vervangen door garnalen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cootjeskerstpagina


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cootjeskerstpagina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top