1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Spinazie
  6. Geitenkaasghocchi met spinazie en truffelolie

Geitenkaasghocchi met spinazie en truffelolie

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2004

Ingrediënten 4 personen


250 gram ricotta - 200 gram zachte geitenkaas - 50 gram griesmeel - 150 gram bloem - 2 losgeklopte eieren - 50 gram verkruimelde pecannoten - 1 zakje sweet bites (oranje mini-paprika's) in dunne reepjes - 4 eetlepels olijfolie - 2 liter groentebouillon van tablet - 450 gram panklare spinazie - 30 gram grof gesneden verse munt - 2 eetlepels olijfolie met truffelaroma



Bron : Kerst Allerhande

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed in een kom de ricotta, geitenkaas, greismeel, 100 gram bloem en eieren tot een deeg. Roer de helft van de noten erdoor en breng het op smaak met zout en peper. Laat het deeg 10 minuten rusten. Bak in een koekenpan de paprikareepjes in de helft van de olijfolie 5 minuutjes zachtjes. Bestrooi het met zout en peper. Strooi een deel van de bloem op een plat bord. Bestuif de handen met de rest van de bloem en maak 24 balletjes van het deegmengsel. Als het niet compact genoeg is, voeg dan meer bloem toe. Indien het te droog is, voeg dan iets geklopt ei toe. Rol de deegballetjes (=gnocchi) door de bloem en leg ze naast elkaar op een groot bord. Zet de gnocchi's en paprikareepjes tot gebruik afgedekt in de ijskast.

Bereidingswijze

Breng de bouillon in een pan aan de kook en draai het vuur dan lager. Laat de helft van de gnocchi's in de hete bouillon glijden en kook ze in 10 minuten gaar. Neem de gnocchi's met de schuimspaan uit de pan en houd ze warm. Bereid de rest van de gnocchi's op dezelfde wijze. Verhit intussen de rest van de olijfolie in de wok en laat de spinazie al omscheppend slinken. Schep de laatste minuut de munt erdoor en verwarm het even mee. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Verwarm de paprikareepjes 30 minuten in de magnetron. Verdeel de spinazie over 4 borden. Leg de gnocchie's en paprikareepjes erover. Sprenkel de truffelolie erover en bestrooi het gerecht met de rest van de pecannoten.

Bron

Allerhande (AH)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top