Perzik gevuld met roquefortcreme

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-12-2004

Perzik gevuld met roquefortcreme.Lekker vegetarisch voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 halve perziken
200 gram roquefort
3 a 4 eetlepels room
1 eetlepel cognac
1 bakje veldsla
4 eetlepels notenolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel honing
enkele sprietjes bieslook
3 eetlepels pistachenoten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De kaas enige tijd op kamertemperatuur leggen zodat deze zacht kan worden.
Roquefort pletten met een vork, wat cognac en room erdoor roeren.
Sla wassen en drogen.
Perziken laten uitlekken.
Vinaigrette maken: bieslook fijn versnipperen; mengen met olie, azijn en
honing.
Sla op de borden doen en besprenkelen met de vinaigrette.
Hierop de perziken schikken en vullen met het kaasmengsel.
Pistachenoten niet te fijn hakken en over de gevulde perziken strooien.

Serveertip

Eet smakelijk.

Laatste reacties

wolphie avatar
wolphie 23-12-2007

een verrassende combinati van smaken waar álles in zit. Vooral de walnootolie en de pistachenootjes erbij moeten echt! Heb het eerst uitgeprobeerd en maak dit met kerst als voorgerecht.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten