1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelbeignets

Appelbeignets

Door: arankaalbertine

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2004

Ingrediënten


1 kilo zure appels (bijv. Rode Boskoop)3 eetlepels kristalsuiker1/2 el kaneelpoederzonnebloemolie150 g zelfrijzend bakmeelzout1 3/4 dl melk1 scharrelei (M)


Verder heb je nodig


Appelboor


Het recept dat je met oud en nieuw moet maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Snijd de appels in plakken van 1 - 1 1/2 cm dik.

Bereidingswijze

Meng de suiker met het kaneelpoeder in een diep bord.Klop een beslag zonder klontjes van het bakmeel, een mespunt zout, 1 dl van de melk en het ei. Voeg al kloppend de rest van de melk toe.Haal de appelplakken door het beslag en bak de begnets met 3 tegelijk in de hete olie (180 Graden Celcius) in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar.Keer ze halverwege de bereidingstijd.Neem ze met een schuimspaan ui de olie en laat ze op keukenpapieruitlekken. Druk ze in het suikermengsel.

Serveertip

VariatietipsVervang de appels door drooggedepte ananasschijven (uit blik) of stukken banaan. Ook kun je hartige beignets maken. Haal bloemkool of broccoliroostjes door het beslag en serveer ze met een pittige salsa of een kant en klaar sausje.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arankaalbertine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top