Gebraden kwartel met gekarameliseerde appel met port

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2004

Perfect als hoofdgerecht maar nog veel leuker als voorgerecht. Neem dan een half kwarteltje per persoon.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 2 kleine kwarteltjes
  • 2 granny smith appels
  • 4 worteltjes
  • 6 groene asperges
  • 1/2 dl kalfsfond
  • 0.25 dl rode port

  • 0.25 dl calvados

  • 1dl bouillon

  • Roomboter

  • Peper en zout.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


  • Kwarteltjes schoonmaken, door midden snijden en bestrooien met wat zout en peper. Daarna met roomboter kleuren inde pan (korte braadtijd). Appels schillen en klokhuis verwijderen en blus af met de calvados. Kwartels en appels hierna in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 12 tot 14 minuten garen (braden.) De braadboter van de kwartels afblussen met calvados, rode port en de kalfsfond voor de helft laten inkoken, de saus passeren of zeven en op smaak af?proeven.

  • De groenten in gewenste vorm snijden en apart afkoken. Kan met kleine aardappelschijfjes gedecoreerd worden maar ook op een bedje van rucula.

Laatste reacties

snewuab avatar
snewuab 15-02-2005

Fantastische bereiding.Succes verzekerd.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten