Slabonbons met mierikswortel-roomkaas

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-12-2004


Bron : Kerst Allerhande

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 krop sla - 200 gram verse roomkaas naturel - 1/2 bakje tuinkers - 2 eetlepels geraspte mierikswortel - 2 gekookte bieten van gelijke grootte - 2 eetlepels olijfolie extra vierge - 1 eetlepel rode wijnazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
12 (amuse)lepels

Voorbereiding

Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook. Maak de blaadjes van de sla los en selecteer 12 mooie blaadjes en 2 extra als reserve. Dompel de slabladeren even onder in het kokende water. Leg de slablaadjes in een bak met ijskoud water om het garingsproces te stoppen. Laat de blaadjes uitlekken en dep ze met keukenpapier voorzichtig droog. Knip de tuinkers los en meng het met de roomkaas, mierikswortel, zout en peper naar smaak. Spreid de slabladeren uit op een werkvlak en schep midden op elk blad 1 eetlepel roomkaas. Vouw de blaadjes rond de roomkaas en leg de "slabonbons" op de vouwnaad op een bord. Schil de bietjes voorzichtig en snijd ze in dunne plakjes. Klop in een kom 1 eetlepel olie met azijn, zout en peper tot een dressing. Leg de bietplakjes in de dressing. Zet de bonbons en bietplakjes tot gebruik afgedekt in de ijskast.

Bereidingswijze

Laat de bietplakjes op kamertemperatuur komen. Leg de (amuse)lepels op een schaal en leg op elke lepel een bietplakje. Leg de slabonbon op het bietplakje en druppel er de rest van de olijfolie over.

Bron

Allerhande (AH)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten