1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gestoofd rundvlees uit Alba

Gestoofd rundvlees uit Alba

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2004

Ingrediënten 2 personen


2 runderriblappen(met vetrand), elk ca. 175 gram**zout**zwarte peper uit de molen**4 eetlepels traditionele olijfolie**2 middelgrote in smalle ringen gesneden uien**2 fijngehakte knoflookteentjes**2 takjes verse tijm**2 takjes verse rozemarijn**1 klein laurierblad**2? dl rode wijn, zoals barbea d'Alba**1? dl(rund)vleesfond, uit potje


Verder heb je nodig


Keukenpapier**mes**koekenpan**ovenschaal**kwastje**pannetje met dikke bodem**borden**mandje**karafje


Een recept uit Grootmoeders keuken, maar dan uit het Italiaanse Alba. De runderlappen uit Alba zijn veel fijner, geraffineerder en gekruider dan de lappen van onze grootmoeders die met laurierblaadje en een peperkorreltje hier en een kruidnageltje daar meenden al een wonder op het gebied van de smaak te hebben verricht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd de vetrand, tot op het vlees, op gezette afstanden(ca. 3 cm.)in. Wrijf het vlees wat in met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan. Bak het vlees in ca. 7 minuten, aan weerszijden bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Fruit de uienringen tot ze glazig zien in de olie die in de koekenpan is achtergebleven. Voeg eventueel 1 eetlepel olie extra toe. Schep, zodra de uien wat kleur beginnen te krijgen, de knoflook erdoor. Houd alles warm. Bestrijk bodem en wand van een lage ovenvaste schaal met een kwastje met olie. Leg de runderlappen naast elkaar op de bodem van de schaal. Verdeel de uien erover en schik het laurierblaadje en de takjes tijm en rozemarijn er tussen. Breng in een pannetje rode wijn en vleesfond aan de kook. Schenk het mengsel bij het vlees. Leg een deksel op de schaal en plaats de schaal op het rooster in het midden in het midden van de tot 160 graden voorverwarmde oven. Reken op een oventijd van 2? uur. Keer het vlees na 2 uur voorzichtig om. Verwijder vlak voor het opdienen het laurierblad en de tijm en zozemarijntakjes.

Serveertip

Presentatie: verdeel het gerecht aan tafel over voorverwarmde borden. Geef er veldsla met bosuitjes en tomaten bij. Zet een mandje met ciabattabrood op tafel. Liefhebbers zullen het op prijs stellen wanneer u een karafje met olijfolie(extra vergine)op tafel plaats.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top