1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zwitserse keuken
  5. Kaasfondue
  6. Zwitsers Kaasfondue

Zwitsers Kaasfondue

Door: henrilevison

  • Zwitsers, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-12-2004

Ingrediënten 4 personen


► 400 gr. Emmentaler (geraspt)
► 200 gr. Gruyere (geraspt)
► 2 teentjes knoflook
► 1 el Maizena
► 4 dl droge, witte Wijn
► 1 tl Citroensap
► 1 borrelglas Kirsch
► 1 groot Stokbrood
► Nootmuskaat
Peper


Verder heb je nodig


Fonduepan


Een hartige hap. Goed vullend en gezellig.Heel eenvoudig.De lekkerste kaasfondue !

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijd de fonduepan (caquelon) in met de teentjes knoflook, giet de wijn er in en verwarm deze. Laat de wijn niet aan de kook komen. Voeg eerst het citroensap toe, daarna onder goed roeren de Emmentaler en de Gryere. Hierna voeft u de Kirsch met de daarin opgeloste maizena toe. Zo krijt u een goed homogeen mengsel.

Bereidingswijze

Kruid de fondue naar smaak met geraspte nootmuskaat en peper uit de molen. Als, na het verwarmen de fondue te dun of niet goed gebonden is, bind hem dan met wat maizena, opgelost in witte wijn.
Uw fondue is klaar, zet de caquelon op een rechaud en geniet van deze heerlijke Zwitserse specialiteit.
Eventueel wat meer Gruyere en wat minder Emmantal (wat pittiger) of met wat kerrie en tabasco.

Serveertip

Ieder doopt een dobbelsteen brood, op de vork geprikt, in de fondue en roert er eenmaal doorheen, zo blijft de fondue mooi smeuig. Als begeleidende drank kunt u een droge witte wijn schenken, echter geen koude wijn, dat bekomt nl. niet goed. Een kop warme thee smaakt ook goed.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henrilevison
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top