Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Rundvlees van Terrine van Haas

Rundvlees van Terrine van Haas

Door: jorgenpf

  • Hongaars Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2004

Ingrediënten 4 personen


4 hazenfilets, 6eetlepels madeira,1 eetlepel balsamico-azijn, 1eetlepel gembersiroop, 1eetlepel jeneverbessen, 1kg rundergehakt, 60g vers witbroodkruim, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 2 theelepels zout, vers gemalen peper, 4 eiwitten,3 laurierblaadjes


Verder heb je nodig


Terrine


Ontdek meer:

Voorbereiding

Marineren oventijd op smaak laten komen

Bereidingswijze

Leg de hazenfilets in een schaal.Meng 4 eetlepels van de madeira met de azijn en de gembersiroop en marineer hierin de hazenfilets 1 nacht.Verwarm de oven voor tot 175 C.Houd 5 jeneverbessen achter en plet de rest in een vijzel.Meng het gehakt met de geplette jeneverbessen,het broodkruim, de peterselie, 2 eetlepels madeira, en zout en peper.Klop de eiwitten stijf en glanzend en spatel ze voorzichtig door het gehakt. Druk de helft van dit mengsel in een terrine of een cakevorm van 1 1/2 l inhoud.Leg er de hazenfilets op en verdeel de rest van het gehaktmengsel erover.Drul het goed aan.Schenk de marinade erover.Garneer met de laurierblaadjes en de achtergehouden jeneverbessen en verpak de terrine in aluminiumfolie.Zet het in een warmwaterbad voor 2/3 (heet water!)Laat de terrine in deoven in ongeveer 2 uur garen. Haal hem uit de oven en laat minstens 2 uur afkoelen. Zet hem een nacht in de koeling voor het opstijven en op smaak komen. Snijd de terrine in plakken.

Serveertip

Serveer met in witte droge wijn met kaneel gestoomde halve peer gevuld met cranberrycompote en verse ciabatta



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jorgenpf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top