lamsboutlapjes met balsamicous

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 lamsboutlapjes
  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr. boter
  • 2 theel. tijmblaadjes
  • 2 theel. balsamicoazijn
  • ? pot vleesfond (a 380 ml.)
  • zout
  • peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

  • pel de sjalotjes en snipper ze fijn
  • pers de knoflook
  • dep de lamsboutlapjes droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper

Bereidingswijze

  • verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de lamsboutlapjes in 8-10 min. per zijde goudbruin en gaar
  • neem het vlees uit de pan en houd het warm
  • voeg de sjalotjes, de knoflook en de tijm aan het braadvet toe en fruit deze op middelhoog vuur ong 1 min.
  • blus het braadvet af met balsamicoazijn en fond
  • kook de jus op hoog vuur in
  • breng de jus op smaak met zout en zeef de jus

Serveertip

  • lekker met risotto en courgette

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kafes avatar
kafes

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten