1. Home
  2. Recepten
  3. sinaasappeltaart

sinaasappeltaart

Door: kafes

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2004

Ingrediënten


3 eetlepels maizena
180 gram witte basterdsuiker
2 eieren
40 gram roomboter
sap van 1 citroen
sap van 2 sinaasappels
4 pakjes bladerdeeg voor hartige taart
kleinbeetje poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer een glad papje van de maizena, 50 gram witte basterdsuiker en 5 eetlepels water
breng 2 deciliter water aan de kook en voeg al roerend het maizenapapje toe tot een gladde vla onstaat
splits de eieren haal de pan van het vuur en roer de eierdooiers en de boter er door
bewaar de eiwitten roer de citroen- en de sinaasappelsap door de vla
verwarm de oven op 160 graden vet een taartvorm in van 24 cm. doorsnee
bekleed de vorm met de deegplakjes giet de vla in de taartvorm
klop de eiwitten stijf voeg nu in delen de rest van de suiker toe en klop tot de suiker is opgelost
verdeel het eiwit over de vla bak de taart in 45 minuten lichtbruin
de sinaasappeltaart smaakt heerlijk lauwwarm



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kafes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top