Tajine met Kip en Pastinaak

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2004

Oerhollandse ingredienten in een Marokaanse pan. Als dat niet internationaal is.....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 3 kipfilets in niet te kleine stukken
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 pastinaken, schoongeboend en in dunne plakjes
  • 1 stevige teen knoflook
  • het sap van 1 sinaasappel
  • Zout naar smaak
  • Zoete rode chilisaus
  • 2 handen hazelnoten
  • 3 eetl vers gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 Tajine, evt te vervangen door een braadpan

Voorbereiding

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna heel grof.

Bereidingswijze

Begin met olie te verhitten in de Tajine en bak daar de ui glazig in.
Vervolgens de sukken kipfilet met de ui meebakken.

Voeg nu de pastinaak, het sinaasappelsap, de knoflook wat zout en de zoete rode chilisaus toe, schep even door. Zet de deksel op de Tajine en laat de schotel in een ruime 20 minuten garen.

Serveertip

Voor het opdienen de peterselie en de hazelnoten er gedeeltelijk doorscheppen en gedeeltelijk overheen strooien.


Heerlijk met een couscous met peterselie en ook wat gehakte, geroosterde hazelnoten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten