Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Tajine met Kip en Pastinaak

Tajine met Kip en Pastinaak

Door: edda_m

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2004

Ingrediënten 4 personen



3 kipfilets in niet te kleine stukken
2 rode uien, gesnipperd
2 pastinaken, schoongeboend en in dunne plakjes
1 stevige teen knoflook
het sap van 1 sinaasappel
Zout naar smaak
Zoete rode chilisaus
2 handen hazelnoten
3 eetl vers gehakte peterselie


Verder heb je nodig


1 Tajine, evt te vervangen door een braadpan


Oerhollandse ingredienten in een Marokaanse pan. Als dat niet internationaal is.....

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rooster de hazelnoten in een droge Koekenpan en hak ze daarna heel grof.

Bereidingswijze

Begin met olie te verhitten in de Tajine en bak daar de ui glazig in. Vervolgens de sukken kipfilet met de ui meebakken.Voeg nu de pastinaak, het sinaasappelsap, de knoflook wat zout en de zoete rode chilisaus toe, schep even door. Zet de deksel op de Tajine en laat de schotel in een ruime 20 minuten garen.

Serveertip

Voor het opdienen de peterselie en de hazelnoten er gedeeltelijk doorscheppen en gedeeltelijk overheen strooien.
Heerlijk met een couscous met peterselie en ook wat gehakte, geroosterde hazelnoten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van edda_m
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top