Harira

  • Marokkaans, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
*150gr grauwe erwten*2l water*100 gr linzen*30gr verse gist*120gr bloem*3 eetlepels olijfolie*2 uien*200gr magere kalfspoulet*200gr lamspoulet*2 takjes peterselie*2 takjes selderij*kerrie*zout en peper*500gr ontvelde tomaten*1/2eetlepel korianderpoeder*2 eetlepels citroensap*2 eieren
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de erwten en linzen in aparte schalen 24 uur weken.Meng voor de bereiding in lauw water gist met boem zodat een stevig beslag ontstaad.laat dit ca 1 uur op kamertemperatuur rijzen

Bereidingswijze

Pel de erwten.Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de gesneden ui glazig.Voeg de kalfs-en lamspoulet toe en bak ze in ca. 15 min voorzichtig bruin.Doe water,linzen en erwten erbij en breng het geheel aan de kook.Laat het ca.1 uur zachtjes doorkoken.Voeg fijn gehakte peterselie,selderijblad,kerrie,zout,peper,tomaten,koriander en het gerezen beslag al roerend toe en breng het geheel aan de kook.Laat de soep ca.3uur zachtjes doorkoken.Roer er voor het opdienen citroensap en geklutste eieren door.

Serveertip

Citroensap/Azijn boord en dadels

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten