*150gr grauwe erwten*2l water*100 gr linzen*30gr verse gist*120gr bloem*3 eetlepels olijfolie*2 uien*200gr magere kalfspoulet*200gr lamspoulet*2 takjes peterselie*2 takjes selderij*kerrie*zout en peper*500gr ontvelde tomaten*1/2eetlepel korianderpoeder*2 eetlepels citroensap*2 eieren
Laat de erwten en linzen in aparte schalen 24 uur weken.Meng voor de bereiding in lauw water gist met boem zodat een stevig beslag ontstaad.laat dit ca 1 uur op kamertemperatuur rijzen
Pel de erwten.Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de gesneden ui glazig.Voeg de kalfs-en lamspoulet toe en bak ze in ca. 15 min voorzichtig bruin.Doe water,linzen en erwten erbij en breng het geheel aan de kook.Laat het ca.1 uur zachtjes doorkoken.Voeg fijn gehakte peterselie,selderijblad,kerrie,zout,peper,tomaten,koriander en het gerezen beslag al roerend toe en breng het geheel aan de kook.Laat de soep ca.3uur zachtjes doorkoken.Roer er voor het opdienen citroensap en geklutste eieren door.
Citroensap/Azijn boord en dadels