1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Ovenschotel van linzen

Ovenschotel van linzen

  • Montignac, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten 4 personen


600 gram gare linzen,
150 gram gare zilvervliesrijst,
2 uien, gesnipperd,
2 teentjes knoflook, uitgeperst,
2 rode paprika?s, in blokjes,
1 theelepel kerriepoeder,
300 gram magere kwark,
6 eetlepels magere melk,
1 theelepel mosterd,
zout en peper,
50 gram Zwitserse strooikaas.


Verder heb je nodig


Oven, koekenpan, vuurvaste schaal,


Montignac op klompen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160?C.

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak de ui, kerrie, paprika en de knoflook. Voeg eventueel 1 eetlepel water toe. Maak van de kwark met de melk, mosterd, zout, peper en kaas een smeuig mengsel. Vermeng de linzen met de rijst en schep dit mengsel in een vuurvaste schaal. Leg het uienmengsel erop en dek het af met het kwarkmengsel. Laat het gerecht in de voorverwarmde oven in 30 minuten gaar worden.

Serveertip

Lekker met een frisse salade zonder vet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bimmel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top