1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chebakia

Chebakia

  • Marokkaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten


*2 kg bloem
*snufje zout
*1 theelepel kaneel
*1 pakje safraan,opgelost in water
*2 geklutste eiren
*30 gr verse gist,opgelost in lauw water
*2 glazen lauw water
*olie om te bakken
*1 kg honing
*2 eetlepels oranjebloesemwater
*300 gr sesamzaad



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een kom bloem met zout,kaneel,safraan,eieren,gist en water.Kneed het geheel gedurende 30 min krachtig.Rol ballen zo groot als een appel uit en snijd ze in repen van 10 cm lang,2 cm breed en 1-2 mm dik.Maak van drie repen een vlecht en plak de uiteinden van de repen goed vast op elkaar.Breng in een pan honing en oranjebloesemwater aan de kook en laat het geheel pruttelen in de buurt van waar de krakelingen gebakken gaan worden.Verhit olie in een koekenpan en bak de krakelingen goudgeel.Schep ze met een schuimspaan uit de pan en dompel ze 1 a 2 min in het honingmengsel(maak de schuimspaan steeds schoon).Laat ze uitlekken,leg ze op een schaal en bestrooi ze licht met sezamzaad.

Serveertip

Serveren met (mint)thee of koffie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjaima


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjaima
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top