Rijstcreme

  • Arabisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Een heerlijk Libanees rijstdessert

Deel dit recept

Ingrediënten
50 g rijstbloem
1 l water
200 g fijne suiker
30 g karwijpoeder
1 eetlepel venkelzaadjes
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel geraspte kokos
1 nootje boter
1 eetlepel pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, koekenpan, fijne zeef, kommetjes of mokkakopjes

Voorbereiding

Los de rijstbloem op in een beetje koud water. Giet er al roerend 1 liter kokend water over. Doe in een kookpan, voeg de suiker en specerijen toe, zet op het vuur en laat ongeveer een uur al roerend indikken. Giet door een fijne zeef. Verdeel de creme over individuele kommetjes en zet koel weg.

Bereidingswijze

Smelt een nootje boter in een koekenpan en rooster de pijnboompitten.

Serveertip

Bestrooi de rijst vlak voor het opdienen met kokos en pijnboompitten.
Maak van dit dessert uit de rijke Libanese keuken een klein feestje. Je kunt het heel mooi serveren in de elegantste kommetjes die je in huis hebt. Het staat prachtig in mokkakopjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten