1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chocoladepudding

Chocoladepudding

  • Nederlands, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten 4 personen



50 gram suiker
40 gram maizena
20 gram cacao
1/2 liter melk


Verder heb je nodig


Kookpan, 4 vormpjes van 1,25 dl of 1 vorm van 5 dl


Al van kleins af aan ben ik helemaal weg van deze pudding met een heerlijke dot versgeklopte slagroom. Mmmmmmmmm Smullen Smullen Smullen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Spoel de vormpjes om met koud water
Meng de maizena, suiker en cacao
Maak er een glad papje van door er een scheutje melk aan toe te voegen en dit glad te roeren
Breng de rest van de melk aan de kook
Voeg dan het gladde cacaopapje toe en breng het geheel opnieuw aan de kook
Het moet zo dik zijn dat je er met een pollepel een streep in kan maken die heel even zichtbaar blijft
Giet de hete pudding in de vormpjes (indien er een laagje water in het vormpje staat dit er even uit laten lekken)
Laat de puddinkjes af koelen en zet ze een paar uur in de koelkast
Keer de puddinkjes vlak voor het serveren om op een bordje en serveer ze met zelfgemaakte slagroom (gewoon veeeeeeeeel lekkerder dan uit zo'n spuitbus)

Serveertip

Vlak voor het serveren klop je een bekertje slagroom met 2 afgestreken eetlepels suiker tot een heerlijk volle slagroom.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top