Wortelpuree met komijn

  • Arabisch, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Een mezze, borrelhapje uit het Midden Oosten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gram wortels, goed gaargekookt
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook, geperst
1 theelepel gemalen komijn (djinten)
Zout en cayennepeper of harissa
3 eetlepels zwarte olijven
50 gram pittige feta
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pureer de wortelen grof in de keukenmachine. Meng de olie en het citroensap door de puree. Roer de knoflook en komijnpoeder erdoor en breng pittig op smaak met zout en cayennepeper of harissa. Laat het gerechtje minstens een uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen.
Schep de puree op een platte schaal en garneer met 3 eetlepels grof gehakte zwarte olijven en 50 gr feta in kleine blokjes.
Lekker met turks of perzisch brood.

Serveertip

Harissa is bij islamitische levensmiddelenwinkels te koop in een potje of blikje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

estherv2000 avatar
estherv2000 25-12-2004

Dit heb ik een keer in een Turks restaurant gegeten en in Libanon, heerlijk!! Goed dat je het recept hiervan hebt

cootje48 avatar
cootje48 13-12-2004

Lijkt me best lekker, ik heb het meegenomen naar mijn pagina. Ga het vast een keer proberen. Thanxx Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten