Gourmetten, kaasschnitzeltjes
- Nederlands,
- 0-10 min.
- Geplaatst op 12-12-2004
Weer eens iets anders op de gourmet dan al dat vlees, maar wel errug lekker!!!
En je kan het in allerlei figuurtjes maken (ook leuk voor de kids aan tafel)
Ingrediënten
- een paar plakken kaas van 1 cm dik (kies voor jonge kaas, pittige kaas, komijnekaas, etc..)
- paneermeel
- bloem
- kruiden naar smaak (bijvoorbeeld komijn, pikant parikapoeder, gemalen koriander)
- 1 el sesamzaad
- scheutje melk
Benodigdheden
snijplank, mes, 2 diepe bordenBereidingswijze
- Meng op een diep bord het bloem met de kruiden en het scheutje melk tot het een lekker dik mengsel is (speel een beetje met de hoeveelheden)
- Meng op een ander diep bord het paneermeel met de sesamzaadjes
- Snijd de korsten van de kaas af en snijd de kaas nu in blokjes van 4 x 3 cm of steek er leuke figuurtjes uit (bijvoorbeeld hartje, sterretje)
- Wentel de kaasblokjes nu eerst door het bloem/kruidenmengsel en daarna door het paneermeel met sesamzaadjes
- Bak ze op de gourmetplaat of in een gourmetpannetje in 5 minuutjes gaar en goudbruin
Laatste reacties
Hallo Sonja, Dit is echt een heerlijk receptje. Tweede kerstdag hebben we in kleine wokpannetjes aan tafel gewokt. Dit was één van de gerechtjes. We hadden geen kinderen aan tafel, maar voor de feestelijke uitstraling had ik er toch maar sterretjes van gemaakt. Voor herhaling vatbaar, heb je recept dus toegevoegd aan mijn kookboek. Bedankt, Jos
De kids hebben genoten van dit recept. Lekker!
Lijkt me lekker, neem ik graag mee.
Goed idee!Wil gourmetten met een vegetarier in huis!Pik dit alvast mee!Lut.