1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kipsalade

Kipsalade

Door: wereldredactie

  • Nederlands, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten 6 personen


Kiprollade (ong. 1 kg.), 3 komkommers, 1 kl. krop ijsbergsla, 1/8 slagroom, 6 eetl. mayonaise, peper, zout, paprikapoeder, uitje, paar takjes peterselie, 6 eetl. citroensap.


Verder heb je nodig


Grill, Mixer evt.


Salade van gegrilde kiprollade met komkommer en ijsbergsla

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kiprollade grillen en laten afkoelen.

Bereidingswijze

Kiprollade helemaal losmaken daarna in blokjes snijden. Komkommer in de lengte doormidden, zaad verw. met een lepel, daarna in stevige plakjes. IJsbergsla halveren en in reepjes snijden. In grote kom. Sausje maken van geklopte slagroom, mayonaise er voorz. doorspatelen, gesnipperd uitje, paprikap. zout en peper erdoor, citroensap en tot slot peterselie. Vlak voor opdienen over de salade. Lekker met stokbrood.

Serveertip

Als maaltijdsalade, of bij een buffet. Ook heerlijk in de zomer met stokbrood.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldredactie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top