Champignonnenhoedjes gevuld met pesto enz

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Dit leuke voorgerecht kan je 8 uur van te voren al voorbereiden. Alleen nog maar even de oven in schuiven dus!De schitterende champignons worden gevuld met pesto, zongedroogde tomaatjes lente-uitjes en Parmezaanse kaas.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 14 Champignons van gelijke grote

  • 4 lente uitjes, fijngehakt

  • 1 el ongezouten boter

  • 8 zongedroogde tomaatjes in olie, fijngehakt

  • 1 el broodkruim (of wat paneermeel)

  • 3 el Parmezaanse kaas

  • 4 el Pesto (zelfgemaakt of uit potje).
  • Zelfgemaakt zie ingredienten verder:

  • 100-150 gr verse basilicumblaadjes

  • 2 teentjes knoflook, uit de pers

  • 50 gr pistachenoten geroosterd

  • 35 gr Parmezaanse kaas

  • 1.5 dl olijfolie

  • Zout en peper
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze


  • Snijd de steeltjes van de champignons en snijd ze samen met twee champignonhoedjes fijn. Bak dit mengsel met de lente-uitjes zacht in de boter, Neem de pan van het uur en voeg tomaat, broodkruim (of paneermeel) en naar smaak zout en peper toe. Doe de helft van e geraspte kaas erbij en meng deze vulling goed.
  • Bestrijk de binnenkant van de champignonhoedjes met pesto en vul elk hoedje voorzichtig met de vulling. Zet de hoedjes op een vetvrije bakplaat en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Bak de hoedjes vlak voor het serveren circa 10 minuten in de oven (of totdat ze heet en stevig genoeg zijn). Serveer ze op een klein bord en geef er vorkjes bij.

  • Voor de PESTO:

  • Doe de basilicum met het knoflook de pistachenoten en de Parmezaanse kaas in een keukenmachine en mix ze tot een fijngesneden geheel. Giet ondertussen de olie erbij tot de pesto de dikte heeft gekregen die u wilt. Voeg naar smaak zout en peper toe. U kunt de gevulde champignon hoedjes 8 uur van te voren bereiden en ze vlak voor het serveren in de oven bakken.

Laatste reacties

spiderwoman26 avatar
spiderwoman26 30-01-2009

Heerlijk recept, ik heb het oudjaarsdag gemaakt. was echt een groot succes!! Dank je wel.

kimbaminou avatar
kimbaminou 17-04-2008

Lijkt me lekker. Dit recept neem ik graag mee.

moetie-inge avatar
moetie-inge 26-12-2004

hoi marianne, een succes heerlijk ik ga de vulling ook eens uit proberen in cherrytomaatjes erg lekker hoor doei inge

will_s avatar
will_s 12-12-2004

Hoi Marianne. Ik heb dit lekkers uitgeprint. Bedankt.!!( voor alles ). Knuf Willeke.

orphan avatar
orphan 12-12-2004

Ik heb dit lekkere recept favoriet gezet,groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten