1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Pittige pompoenhapjes

Pittige pompoenhapjes

Door: marcdepester

  • Indiaas, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten


-1 el olie
-1 ui (fijn gesnipperd)
-3 verse of gedroogde kerrieblaadjes
-1 el bruine mosterdzaadjes
-2 th lepels kerrie madraspoeder
-1/2 th lepel chilipoeder
-1/2 th lepel kurkuma
-350 g pompoen (in blokjes)
-75 g diepvrieserwtjes
-1,8 dl kippenbouillon
-20 plakjes diepvries bladerdeeg
-1 ei losgeklopt



Pittige warme borrelhapjes (receptuur is voor 20 stuks)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-verhit de olie en fruit de ui glazig
-voeg de kerrieblaadjes en mosterdzaadjes toe en bak 2 min mee, tot de zaadjes openspringen
-voeg kerrie en chilipoeder en kurkuma toe en roer goed

Bereidingswijze

-voeg de pompoenblokjes toe en roer 2 min tot alles goed gemengd is
-erwten en bouillon toevoegen en 10 min laten sudderen, tot de pompoen zacht is en het meeste vocht verdampt is
-pan van het vuur nemen en de inhoud volledig laten afkoelen
-oven voorverwarmen op 220?C
-vet twee bakplaten licht in met olie
-steek rondjes van 10 cm uit het bladerdeeg en schep 1 el van de massa in het midden
-bestrijk de randen met ei en vouw de rondjes dicht en druk de randen aan
-leg de hapjes op de bakplaten en bestrijk met de rest van het ei
*bak ze in 25 a 30 min goudbruin

Serveertip

*warm serveren
TIP: je kan de hapjes maximaal 2 dagen van tevoren maken en maximaal 2 maanden in de vriezer bewaren



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top