1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Pittige pompoenhapjes

Pittige pompoenhapjes

  • Indiaas, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2004

Ingrediënten


-1 el olie
-1 ui (fijn gesnipperd)
-3 verse of gedroogde kerrieblaadjes
-1 el bruine mosterdzaadjes
-2 th lepels kerrie madraspoeder
-1/2 th lepel chilipoeder
-1/2 th lepel kurkuma
-350 g pompoen (in blokjes)
-75 g diepvrieserwtjes
-1,8 dl kippenbouillon
-20 plakjes diepvries bladerdeeg
-1 ei losgeklopt



Pittige warme borrelhapjes (receptuur is voor 20 stuks)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-verhit de olie en fruit de ui glazig
-voeg de kerrieblaadjes en mosterdzaadjes toe en bak 2 min mee, tot de zaadjes openspringen
-voeg kerrie en chilipoeder en kurkuma toe en roer goed

Bereidingswijze

-voeg de pompoenblokjes toe en roer 2 min tot alles goed gemengd is
-erwten en bouillon toevoegen en 10 min laten sudderen, tot de pompoen zacht is en het meeste vocht verdampt is
-pan van het vuur nemen en de inhoud volledig laten afkoelen
-oven voorverwarmen op 220?C
-vet twee bakplaten licht in met olie
-steek rondjes van 10 cm uit het bladerdeeg en schep 1 el van de massa in het midden
-bestrijk de randen met ei en vouw de rondjes dicht en druk de randen aan
-leg de hapjes op de bakplaten en bestrijk met de rest van het ei
*bak ze in 25 a 30 min goudbruin

Serveertip

*warm serveren
TIP: je kan de hapjes maximaal 2 dagen van tevoren maken en maximaal 2 maanden in de vriezer bewaren



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top